Reiki Healing

Vad är Reiki.

Reiki betyder Universell livsenergi. Begreppet Universal livsenergi finns i flera olika språk. I Japan står ki för energi, i China - chí eller qi, i Indien - prana, i Hawaii - mana och i nativ Amerika - orenda. Ett annat ord att benämna vitalitet eller livsenergi är aura, ett elektriskt fält, som omsluter den fysiska kroppen. Att placera händerna på kroppen är ett enkelt sätt att leda den livsenergin till kroppen för lindring av smärta och för att påskynda healingsprocessen, att vitalisera, regenerera och lugna.

lotus

Bakgrund

Reikihealing har sitt ursprung i Tibet. Det finns belägg att tro att den typen av energibehandling har utövats långt innan modern tid i flera länder så som nativ Amerika, Afrika, Egypten och China. Tibet har varit känd som den urspungliga platsen för kunskap om energihealing som utövades genom kontakt med den fysiska och subtila kroppen och chakran. I urgammalt Tibet har man lärt sig att förstå chakra- och energikroppar och använda dem för healing. Denna kunskap har blivit universell och en källa för moderna energibehandlingar. Under andra halvan av 1800-talet, universitetsläraren från Tokio, dr. Mikao Usui, har bestämt sig för att avsluta sin tjänst som lärare och under sju års tid ägna sig åt forskningen av Bibeln och studier av urgamla texter från olika kulturer. Han fick så småningom titeln som Ph.D i Chicago där han studerade heliga skrifter och han också studerade Buddistismen i Japan. Mikao Usui har lärt sig sanskrit för att läsa heliga texter i India, där han hittade en kombination av symboler från tiden när Budda utövade healing. Tillbaka till Japan, utan att ha löst gåtan med symbolkombinationen, påbörjade Mikao Usui en 21-dagars lång meditation för att få upplysningen och lösa gåtan. Svaret har kommit under sista meditationsdagen och han avslutade meditationen berikad med den sökta kunskapen om healing. Under följande sju år ägnade Mikao Usui sig åt det praktiska utövandet av healing och började lära ut Reiki. En av studenterna var en javanesisk-amerikansk kvinna Takata, som kom från Hawaii till Chujiro Hayashi´s klinik år 1935 diagnostiserad för cancer. Efter serier av Reikibehandlingar och sitt tillfrisknande, blev hon intresserad av lära sig healingsmetoderna. För att kunna ägna sig åt studierna, sålde hon alla tillhörigheter och flyttade till Japan med sina två döttrar. Takata har lärt sig Reikihealing i Tokio Reiki Center och ett år senare återvände hon till Hawaii. Året 1938 initierades Takata i Reiki Master graden. Efter 40 år praktiserandet av Reiki, överlämnade hon sin kunskap till dotterdottern Phyllis Furumoto innan sin död år 1980. Hawayo Takata och Phyllis Furumoto har tagit kunskap av Usui system Reiki healing till västvärlden, med stort respekt för de traditionella metoderna av reikibehandlingar.

hands

Hur går behandlingen till?

Vid behandlingen ligger personen ner på behandlingsbänk, påklädd under en filt. Reikiutövaren lägger händerna på ansiktet, huvudet och kroppen i ett visst mönster. Under behandlingen strömmar den universella läkande energin via händerna till kroppen. Energiströmmen kan upplevas på olika sätt, så som värme, kyla eller som ingenting alls. Behandlingen är mycket behaglig, avslappnande och avstressande. En seans tar runt 45-60 min inkl. förberedelsen och eventuellt samtal direkt efter behandlingen. Reikibehandlingen kan också ges på distans, när den läkande energin skickas till personen där han eller hon befinner dig i denna stund. Avståndet mellan helaren och den som tar emot reiki, förlorar betydelse, eftersom den energiströmmen har ingen form och kan inte förhindras av något fysiskt hinder, så som en vägg eller lyftmassa. Den når direkt till den som tar emot healing. Det tar bara 10-15 minuter att sända en hel timmes reikibehadling. Reikibehandlingen kan också ges till djur och små barn som älskar att ta emot den.

milada-vigerova-45368-unsplash

Vill du veta mer kontakta mig

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.